2014. november 23., vasárnap

Hogyan díszitsük az ünnepi tortánkat

Remek dekorációs ötletekre bukkantam az egyik videomegosztó portálon. Egy csokorba összegyűjtöttem a "must have" darabokat:

Hóember készítése - fotók sorozatán keresztül mutatja be a videó készítője, hogyan is kell hóembert készíteni marcipánból. A sapi készítésénél először megformázza a felső részét, majd egy megfelelő vastagságú "szegélyt" készít, amit villával/késsel egyenletesen kidekorál. A sapi tetején található bojtot hegyes végű szerszámmal - pl. kés vagy fogpiszkáló - sűrűn beleböködi és már készen is van.
A sál készítésekor ügyeljünk az egyenletességre, vagyis a széleit próbáljuk meg egyenesre kinyújtani, vagy ha ez nem akar sikerülni késsel nyugodtan elvághatjuk a felesleges részeket. Ugyan így járjunk el az ajándékok tetején található masnikkal is.

Éneklő emberek - angol nyelvű ugyan a videó, ennek ellenére könnyen érthető és kivitelezhető az elkészítési mód. Gyorsan tudunk szépet - és talán nem éppen hagyományosat - alkotni.

Az elmaradhatatlan hóember - ez ugyan már egy kicsit időigényesebb, de szerintem 30 perc alatt ezzel is elkészülhetünk, utána pedig már csak a sikerért járó dicséreteket kell bezsebelnünk ;)

Cupcake díszítéséhez is használhatunk Mikulást... hogyan is készül?
Itt megtekintheted: Mikulás muffin dekor

Jó alkotást kívánok :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése