2011. február 14., hétfő

Ebédidőben... receptajánló

Hoztam egy incsi-fincsi receptet. Kipróbáltam és jelentem isteni finom lett! Akik szeretik a mártásos húst készítsék a papírt tollat mert ezt ki kell próbálniuk mindenképpen :)
A receptet eredetileg Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem:

15 dkg vegyes zöldség, 1 kis fej hagyma, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2 dkg cukor, pár szem bors ( ezt őrölttel helyettesítettem ), 1 kk paradicsompűré, 1 babérlevél, 1 dl bor ( Csabagyöngyét használtam) só.


Elkészítése:
80 dkg hús szükséges ehhez a mennyiségű mártáshoz. ( marha az alapja de én sertésből csináltam ). A megsózott húst először jól megpirítom. A visszamaradt zsiradékban megkaramellizálom a  cukrot. Hozzáöntjük a zöldségeket, s ezeket is lepirítjuk. Leszórjuk liszttel, borsozzuk, babérlevelet is hozzáadjuk, a paradicsomot, a kis bort majd 8 dl vízzel felöntöm. Lefedve 2-3 órán át pároljuk. Makaróni vagy burgonyafánk a körete.

Jó étvágyat kívánok:)

1 megjegyzés: